آموزش آشپزی: طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت

آموزش آشپزی: طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت

رشته پلو بدون گوشت غذایی گیاهی و یکی از انواع پلوهای ایرانی است که در گذشته معمولا در ایام نوروز تهیه و سرو می شده و امروزه نیز در منوی غذایی خانواده های ایرانی جایگاه خاصی دارد. در این مطلب شما را با طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت بطور مرحله به مرحله و تصویری آشنا خواهیم نمود؛ با ما همراه باشید.
رشته پلویی یکی از فراورده‌های حاصل از آرد گندم است که در گروه نان و غلات قرار دارد و در ایران به صورت صنعتی تهیه می‌شود. رشته‌ی پلویی از ترکیب آرد گندم، آب و نمک پس از طی مراحل عمل آوری توسط دستگاه درست شده، سپس به صورت رشته‌های نازک‌تر از رشته آشی در آمده و خشک می‌شود. پس از خشک شدن رشته‌ها، آن‌ها را بو داده تا به رنگ قهوه‌ای روشن در آیند. این نوع رشته را بدون نمک هم درست می‌کنند، ولی نمک را اغلب برای بهبود کیفیت بافت، حالت ارتجاعی خمیر و چسبندگی اضافه می‌کنند. رشته پلویی باکیفیت باید تا حد امکان صاف، یکنواخت، فاقد لک و مواد خارجی باشد، دارای مزه و بوی آرد و خمیر و فاقد مزه و بوی ترشیدگی، کپک زدگی، ماندگی و سایر بو‌های غیرطبیعی باشد.
رشته پلو، غذایی است که از مخلوط برنج و رشته با موادی مانند گوشت، خرما و کشمش تهیه می‌شود. در تهیه این غذا می‌توان از انواع گوشت مانند گوشت گوسفندی یا مخلوط با گوساله چرخ کرده، گوشت گوسفندی تکه‌ای، گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کرد. رشته پلو را می‌توان بدون گوشت نیز درست کرد، که در این صورت طعم و مزه مطلوب این غذا بیشتر ناشی از پیاز داغ، ادویه و چاشنی مورد استفاده در آن است. استفاده از کشمش، خرما و انواع مغز‌ها در رشته پلو بدون گوشت، باعث شده غذایی مقوی و مغذی بوده و از طرفی عدم استفاده از گوشت، آن را به غذایی مناسب برای گیاه خواران تبدیل کرده است.
 

طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت

آموزش آشپزی: طرز تهیه پیتای مرغ و سبزیجات ذغالی با سس مایونز سیر

مواد لازم
برنج ۲ پیمانه
خرما ۱۰ عدد
کشمش ۱/۴ پیمانه
پیاز بزرگ ۱ عدد
خلال پوست پرتقال ۱/۴ پیمانه
پودر دارچین ۱ قاشق غذاخوری
زعفران ساییده ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
کره ۴ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. برنج را به مدت ۳-۲ ساعت در ۴ پیمانه آب و ۲ قاشق غذاخوری نمک خیس کنید.
  2. خرما را نصف کرده و هسته آن را بگیرید.درآوردن هسته خرما
  3. کشمش را به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه در آب سرد خیس کرده و سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
  4. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا طلایی شود.تفت دادن پیاز
  5. ۲ قاشق غذاخوری کره به پیاز اضافه کنید.افزودن کره
  6. زردچوبه و دارچین را به پیاز اضافه کرده و مخلوط کنید.افزودن دارچین و زردچوبه
  7. خرما و کشمش را به تابه اضافه کنید و در حد چند ثانیه با هم تفت دهید.افزودن خرما و کشمش
  8. خلال پوست پرتقال را به مواد اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. پس از ۳-۲ دقیقه تفت خوردن تابه را از روی حرارت بردارید.افزودن خلال پوست پرتقال
  9. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس کمی نمک به آن اضافه کنید.
  10. آب برنج خیس خورده را خالی کرده و برنج را در قابلمه بریزید.
  11. فرصت دهید تا برنج نرم شود، در این فاصله گاهی برنج را با کفگیر هم بزنید و ۳-۲ دقیقه مانده به آبکش کردن برنج، رشته پلویی را اضافه کنید.برنج و رشته پلویی
  12. چند دانه برنج را با دست تست کنید، زمانی که اطراف برنج نرم و و وسط آن کمی سفت بود، مخلوط برنج و رشته را آبکش کنید.آبکش کردن مخلوط برنج و رشته
  13. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و ۲ قاشق غذاخوری روغن کف آن بریزید. یک لایه از مخلوط برنج و رشته را کف قابلمه بریزید.ریختن مخلوط برنج و رشته در قابلمه
  14. یک لایه از مواد روی مخلوط برنج و رشته ریخته و بقیه مواد را لایه به لایه در قابلمه بریزید تا تمام شود.ریختن مواد به صورت لایه به لایه
  15. مواد را از اطراف به صورت هرمی در وسط قابلمه جمع کنید و با ته کفگیر چند سوراخ در پلو ایجاد کنید تا بخار به راحتی بالا آمده و پلو بهتر دم بکشد.جمع کردن پلو در وسط قابلمه
  16. درب قابلمه را ببندید و حدود ۵-۴ دقیقه صبر کنید تا پلو روی حرارت متوسط بخار بگیرد.بخار گرفتن پلو
  17. زعفران را در ۶-۵ قاشق غذاخوری آب جوش بریزید، یکی دو قاشق کره ذوب شده یا روغن مایع را با محلول زعفران مخلوط کنید و روی پلو بدهید.دادن محلول زعفران روی پلو
  18. روی درب قابلمه دمی قرار داده و حرارت را ملایم کنید.دم گذاشتن پلو
  19. ۴۵-۴۰ دقیقه فرصت دهید تا پلو دم بکشد.
  20. پس از دم کشیدن رشته پلو، آن را در دیس بکشید و روی آن را با خلال پسته، خلال بادام و پیاز داغتزیین کنید.

مطلب مرتبط: آموزش آشپزی: طرز تهیه خوراک سامرست با پوره‌ جعفری و چدار

رشته پلو بدون گوشت

نکات مهم و اصولی در تهیه رشته پلو بدون گوشت

  • از آنجا که رشته بطور طبیعی شور است، در اضافه کردن نمک به برنج و آب برنج احتیاط کنید تا غذا شور نشود. هنگام صاف کردن رشته پلو، آن را بچشید و اگر شور بود کمی آب، روی برنج بدهید.
  • رشته خیلی زود نرم می‌شود، بنابراین در آخر پخت برنج اضافه کرده و مواظب باشید له نشود.
  • برای ته دیگ رشته پلو می‌توانید از نان لواش یا سیب زمینی استفاده کنید و موقع کشیدن کنار دیس قرار دهید.
  • بهتر است خلال پوست پرتقال را در منزل تهیه کنید تا از کیفیت آن مطمئن باشید. برای این منظور:

آموزش آشپزی: طرز تهیه لینگوئین با ساردین و رازیانه

  1. پوست پرتقال را با چاقو جدا کرده و سعی کنید همه قسمت‌های سفید آن را که باعث تلخ شدن پوست پرتقال می‌شود، جدا کنید.
  2. سپس پوست پرتقال را به صورت خلالی برش بزنید و در آب در حال جوش بریزید.
  3. پس از چند دقیقه، آن را صاف کرده و دوباره با مقداری آب روی حرارت دهید و فرصت دهید چند دقیقه دیگر در آب بجوشد.
  4. در ظرف درداری کمی آب سرد، شکر، گلاب و به ازای ۲ عدد پرتقال ۱ دانه هل ریخته، خلال را به آن اضافه کنید و ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا برای مصرف آماده شود.

منبع




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *