طرز تهیه شیرین پلو و نکاتی در طبخ آن

شیرین پلو یکی از غذا‌های سنتی و اصیل ایرانی است که ظاهر زیبا و رنگارنگی دارد. ظاهر زیبا و طعم مطبوع آن سبب شده است که این غذا بسیار مورد پسند باشند. طرز تهیه شیرین پلو همانند سایر غذا‌های سنتی به زمان نیاز دارد، اما نتیجه کار ارزش این وقت گذاشتن را خواهد داشت.  با روژان همراه شوید.

اگر جزو طرفداران غذا‌های سنتی هستید و ترجیح می‌دهید این نوع غذا‌ها در برنامه غذایی شما جای داشته باشند. شیرین پلو گزینه مناسبی خواهد بود. این غذا همانطور که از اسم آن مشخص است، طعم شیرینی دارد ولی طعم شیرین این غذا خیلی زیاد نیست؛ البته این موضوع تا حدی بستگی به ذائقه شما داشته و می‌توانید میزان شکر را کاهش یا افزایش دهید.

مواد اولیه برای تهیه شیرین پلو

به منظور تهیه این غذا برای شش الی هشت نفر، به دو ساعت و نیم زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
برنج یک کیلوگرم
مرغ یک و نیم کیلوگرم
خلال بادام ۱۰۰ گرم
خلال پسته ۵۰ گرم
خلال نارنج یا پرتقال ۴۰۰ گرم
شکر ۷۵۰ گرم الی یک کیلوگرم
زعفران سائیده شده یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد متوسط
روغن و نمک به میزان لازم

چند نکته:

  • اگر از خلال خشک شده نارنج یا پرتقال استفاده می‌کنید، ۱۰۰ گرم کافی است.
  • برنج را از شب قبل خیس و مقداری نمک به آن اضافه کنید، اگر فرصت کافی ندارید، سه الی چهار ساعت نیز کافی است.
  • حتما خلال بادام و پسته را قبل از مصرف بشویید.

شیرین پلو

طرز تهیه شیرین پلو

  1. تلخی خلال پوست پرتقال یا نارنج را باید بگیرید. برای اینکار خلال‌ها را از یک شب قبل دو الی سه بار همراه با مقداری آب بجوشانید، داخل آب سرد بریزید و دو الی سه بار آب خلال پوست پرتقال یا نارنج را عوض کنید. سپس آن‌ها را در صافی بریزید تا آب خلال‌ها کاملا گرفته شود.
  2. شکر را با دو الی سه لیوان آب مخلوط کنید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا یکی دو جوش بزند. سپس شربت را از صافی رد کنید.
  3. خلالی که تلخی آن را گرفته‌اید، در شربت بریزید تا چند جوش بزند. به این ترتیب مغز خلال‌ها شیرین خواهند شد.
  4. پوست مرغ را بگیرید، خرد کنید و کاملا بشویید. سپس همراه با مقداری آب روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید و پس از آنکه یکی دو جوش زد، آن را در آبکش بریزید، با این کار بوی مرغ کاملا از بین می رود. سپس مجددا مرغ را همراه با یک لیوان آب و یک عدد پیاز خرد شده روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا پخته شود، در آخر نیز مقداری نمک اضافه کنید. بعد از آنکه مرغ پخت باید حدود نصف لیوان آب داشته باشد. آب مرغ را صاف کنید.
  5. استخوان مرغ‌ها را جدا نمایید.
  6. آب مرغ را که صاف کردید، با یک مقداری از شربتی که با خلال پوست پرتقال یا نارنج تهیه کرده‌اید، مخلوط کنید.
  7. زعفران را دم کرده و به مخلوط آب مرغ و شربت خلال اضافه کنید.
  8. در یک قابلمه آب بریزید و هنگامی که به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید، توجه داشته باشد که آبی که برنج را در آن خیس کرده‌اید، دور بریزید. زمانی که مغر برنج از خامی درآمد، آن را در آبکش بریزید و مقداری آب گرم روی برنج بریزید تا شوری نمکی که هنگام خیس کردن برنج اضافه کردید، از بین برود.
  9. پس از آنکه برنج را آبکش کردید، ته قابلمه را دو الی سه قاشق غذاخوری روغن بریزید و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید.
  10. سپس نیمی از برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید.
  11. خلال نارنج یا پرتقال را از شربت خارج کرده و همراه با ۵۰ گرم از خلال بادام شسته شده روی برنج قرار دهید.
  12. سپس چند کفگیر از مابقی برنج آبکش شده را نیز در قابلمه بریزید و تکه‌های مرغ را روی آن بگذارید.
  13. مابقی برنج را اضافه کرده و روی درب قابلمه دم کنی قرار دهید و درب آن را ببندید.
  14. سپس روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. زمانی که برنج عرق کرد، به آب مرغ که با مقداری شربت و زعفران سائیده شده مخلوط کرده بودید، سه الی چهار قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و روی سطح برنج دهید.
  15. هنگامی که برنج کاملا دم کشید، مقداری از آن را بردارید و با مابقی خلال بادام، خلال پسته شسته شده و کمی زغفران دم کرده، مخلوط کنید. پلو و مرغ را در دیس بکشید و از مخلوط فوق برای تزیین استفاده کنید.

طرز تهیه شیرین پلو به همین راحتی است. در صورت تمایل می‌توانید قبل از سرو مقداری روغن نیز روی برنج بدهید.

شیرین پلو


چند نکته:

  • برای دم کردن برنج باید از قابلمه‌ای با سایز مناسب استفاده کنید. در غیراینصورت برنج‌ها روی یکدیگر انباشته شده و له می‌شوند.
  • توجه داشته باشید که بیش از مقدار یاد شده، آب مرغ و شربت روی برنج ندهید، زیرا باعث می‌شود که پلو به یکدیگر بچسبد.
  • به جای مرغ می‌توانید از دو کیلوگرم گوشت بره نیز استفاده کنید.
همانطور که گفته شد در طرز تهیه شیرین پلو به جای مرغ می‌توان از گوشت قرمز نیز استفاده کرد. اما از آنجا که گوشت سفید ضرر کمتری به بدن می‌رساند و پزشکان نیز آن را بیشتر از گوشت قرمز توصیه می‌کنند، استفاده از مرغ در تهیه این غذا مناسب‌تر است، البته شیرین پلو با گوشت قلقلی نیز طعم بسیار لذیذی دارد. اگر قصد دارید که شیرین پلو را برای میهمانی‌ها یا مجالس سرو کنید، از قبل مطمئن شوید که تمام میهمان‌ها طعم شیرین را دوست دارند.

منبع




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *