طرز تهیه انواع سوپ برای سرماخوردگی

انواع سوپ برای سرماخوردگی با استفاده از مواد غذایی متنوعی مانند گوشت، حبوبات، غلات و سبزی‌های تازه درست می‌شود. این سوپ‌های مغذی نه تنها در درمان بیماری موثر هستند بلکه می توانند در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی مفید واقع شوند. با روژان در ادامه همراه شوید.

انواع سوپ به صورت گرم و سرد وجود دارند، اما برای سرماخوردگی خوردن سوپ گرم توصیه می‌شود. سوپ هایی مانند سوپ شلغم و قارچ، سوپ سبزیجات، سوپ عدس و جو، سوپ پیاز و سوپ کدو حلوایی از جمله سوپ های مناسب برای سرماخوردگی هستند که در این مقاله قصد داریم طرز تهیه آنها را ارائه دهیم.

 

اولین سوپ برای سرماخوردگی / سوپ پیاز غلیظ

سوپ پیاز غلیظ یکی از انواع سوپ برای سرماخوردگی و یک سوپ خامه‌ای خوشمزه است که هویج رنده شده و جعفری به آن بافت و رنگ می‌دهند و اگر همراه مقداری نان سرو شود، یک نهار مقوی و کامل خواهد بود. این سوپ حاوی مقدار زیادی پیاز است، مواد گوگردی پیاز می‌تواند از طریق خون وارد ریه شده و با از بین بردن عفونت مجاری تنفسی در بهبود سرماخوردگی موثر واقع شود.
مواد لازم
کره ۵ قاشق غذاخوری
پیاز ریز خرد شده ۵۰۰ گرم
سیر له شده ۱ حبه
آرد معمولی ۶ قاشق غذاخوری
عصاره سبزیجات ۱ پیمانه (۶۰۰ میلی لیتر)
شیر ۱ پیمانه
آبلیموی ترش ۲-۳ قاشق غذاخوری
پودر ادویه مخلوط کمی
برگ بو ۱ عدد
هویج درشت رنده شده ۱ عدد
خامه ۴-۶ قاشق غذاخوری
جعفری ریز خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. کره را در قابلمه روی حرارت ملایم ذوب کنید، پیاز ها و سیر را روی حرارت ملایم کمی تفت دهید تا نرم شوند ولی تغییر رنگ ندهند.
  2. آرد را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه هم بزنید، سپس عصاره سبزیجات را به تدریج اضافه کنید.
  3. مواد را مرتب هم بزنید تا به جوش آیند، سپس شیر را اضافه کرده و مجددا صبر کنید تا به جوش آید.
  4. با نمک و فلفل، چاشنی سوپ را اندازه کرده و ۲ قاشق چایخوری آبلیمو، برگ بو و ادویه به آن اضافه کنید.
  5. درب ظرف را بسته و اجازه دهید مواد حدود ۲۵ دقیقه آهسته بجوشند تا سبزیجات نرم شوند. سپس برگ بو را از قابلمه خارج کرده و دور بیاندازید.
  6. هویج را داخل سوپ بریزید و اجازه دهید سوپ به مدت ۱۵ دقیقه دیگر آهسته بجوشد. اگر لازم بود آبلیموی بیشتری اضافه کنید.
  7. در انتها خامه را به سوپ اضافه کنید، سوپ را هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.

سوپ پیاز


دومین سوپ برای سرما خوردگی / سوپ کدو حلوایی

سوپ کدو حلوایی یکی دیگر از انواع سوپ برای سرماخوردگی و از سوپ‌های کلاسیک آمریکایی بوده که در سطح جهان معروف شده است. برای تهیه این سوپ می‌توانید از انواع کدو حلوایی یا کدو تنبل گرد یا کشیده که در دسترس دارید استفاده کنید.
مواد لازم
کدو حلوایی ۱ کیلوگرم
کره ۳ قاشق غذاخوری
پیاز نازک خرد شده ۱ عدد
سیر له شده ۱ حبه
عصاره سبزیجات ۱٫۵ پیمانه
پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق چایخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
خلال باریک پوست پرتقال ۳-۴ عدد
برگ بو  ۱-۲ عدد
شیر ۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
خامه  ۳-۴ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. کدو حلوایی را پوست گرفته، دانه‌های آن را جدا کنید و به قطعات ۲.۵ سانتی‌متری برش بزنید.
  2. کره را در یک قابلمه بزرگ ذوب کرده، پیاز و سیر را به آن افزوده و روی حرارت ملایم کمی تفت دهید تا نرم شوند.
  3. کدو حلوایی را اضافه کرده و با پیاز و سیر به مدت ۳-۲ دقیقه تفت دهید و مرتب هم بزنید.
  4. عصاره سبزیجات را اضافه کنید و صبر کنید روی حرارت متوسط به جوش آید.
  5. با نمک و فلفل، چاشنی سوپ را اندازه کنید، سپس زنجبیل، آب لیمو و خلال پوست پرتقال و برگ بو را اضافه کنید.
  6. درب ظرف را بسته و حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم به آرامی بجوشانید تا کدو حلوایی پخته و نرم شود.
  7. خلال پوست پرتقال و برگ بو را از قابلمه خارج کرده و دور بریزید.
  8. اجازه دهید سوپ کمی سرد شود، سپس در مخلوط کن یا غذاساز به صورت پوره درآورید و درون یک قابلمه تمیز برگزدانید.
  9. شیر را اضافه کنید و به آرامی حرارت دهید. چاشنی سوپ را اندازه کنید و در صورت تمایل با مقداری خامه روی آن را تزیین کنید.

 

سوپ کدو حلوایی


سومین سوپ برای سرما خوردگی / سوپ زمستانی

سوپ زمستانی نیز یکی دیگر از انواع سوپ برای سرماخوردگی و نوعی سوپ سبزیجات غلیظ است که خود یک غذای کامل و خوشمزه محسوب می‌شود.
مواد لازم
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
تره فرنگی خرد شده ۲ عدد
کدو سبز خرد شده ۲ عدد
سیر له شده ۲ حبه
گوجه فرنگی رنده شده ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
برگ بو ۱ عدد
عصاره سبزیجات ۹۰۰ میلی لیتر (۱٫۵ پیمانه)
نخود پخته ۲۰۰ گرم
اسفناج ۲۲۵ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. روغن را در قابلمه‌ی بزرگی گرم کنید، تره فرنگی و کدوی خرد شده را به آن اضافه کرده و روی حرارت متوسط مرتب هم بزنید تا کمی نرم شوند.
  2. سیر، گوجه فرنگی خرد شده، رب گوجه فرنگی، برگ بو، عصاره سبزیجات و نخود را اضافه کرده و اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آید.
  3. حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا مواد با حرارت کم بجوشند و گاهی مواد را هم بزنید.
  4. اسفناج را ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید، اجازه دهید اسفناج ۳-۲ دقیقه بپزد و نرم شود.
  5. نمک و فلفل سوپ را میزان کنید. برگ بو را از سوپ درآورید و سوپ را در ظرف مورد نظر بکشید.

نکته: در انتها می‌توانید ورقه‌های نازک پنیر پارمزان رنده شده را روی سوپ بپاشید و با نان ترد و برشته سرو نمایید.

سوپ زمستانی

منبع




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *