دو روش تهیه سوفله بادمجان خوشمزه

سوفله بادمجان یا موساکا غذای یونانی خوشمزه‌ای است. در طرز تهیه سوفله بادمجان از بادمجان، گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ یا سویا، پنیر پیتزا، سس سفید، تخم مرغ و … استفاده می‌شود.  با ما همراه شوید.

سوفله بادمجان یا موساکا، یکی از غذاهای یونانی پرطرفدار است. از آنجا که ترکیب بادمجان و گوشت یک ترکیب عالی و مطابق با ذائقه ایرانی‌ها نیز هست، این غذا در بین مردم ما نیز طرفداران زیادی دارد. غذا یا پیش غذایی که هم سریع آماده می‌شود و هم ظاهری شیک و زیبا دارد، انتخاب مناسبی برای مهمانی‌هاست تا با سرو آن در کنار غذاری اصلی سفره‌ای مجلل‌تر داشته باشید. در ادامه طرز تهیه سوفله بادمجان را با دو روش مختلف و مراحل آماده سازی سس سفید به کار رفته در این غذا را بخوانید. 

 

روش اول: طرز تهیه سوفله بادمجان با گوشت

 مواد لازم جهت تهیه سوفله بادمجان با گوشت برای هشت نفر

مواد لازم
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
بادمجان ۲ کیلو
پیاز درشت ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ تا دو قاشق سوپ خوری
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
سس سفید ۱ لیوان
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور پخت سوفله بادمجان یا موساکا

طرز تهیه سوفله بادمجان با گوشت

 

۱. بادمجان‌ها را شسته و پوست بگیرید، سپس آن‌ها را به صورت حلقه حلقه برش دهید و کمی نمک روی آن‌ها بپاشید و در سبدی بریزید و کنار بگذارید تا تلخی‌شان گرفته شود.
۲. در تابه مقداری روغن بریزید. پس از داغ شدن روغن، بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید.
۳. پیاز را پوست گرفته و پس از شستن، داخل گوشت چرخ کرده، رنده کنید. سپس کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن بیفزایید.
۴. در یک تابه دیگر، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مخلوط گوشت و پیاز را در آن سرخ کنید. یا می‌توانید به جای اینکه پیاز را رنده کنید آن را ریز خرد کرده و آن را به همراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید؛ سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و به همراه آن سرخ کنید و بگذارید تا کمی بپزد. اگر می‌خواهید به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید، زمان آن در همین مرحله است.
۶. پس از آن، نوبت به درست کردن سس سفید می‌رسد. سس سفید را مطابق دستوری که در انتهای مطلب برای شما آمده است تهیه کنید.
۷. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. حالا یک ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص فر را آماده کنید و بادمجان‌های سرخ شده را کف ظرف بچینید.
۸. سطح بادمجان‌ها را با لایه‌ای از گوشت چرخ کرده بپوشانید. حالا سس سفید را روی گوشت ریخته و روی آن پنیر پیتزا بپاشید. لایه‌های بعدی راهم به همین ترتیب ادامه دهید. یعنی دوباره یک لایه بادمجان چیده و روی آن را گوشت چرخ کرده، سس سفید و پنیر پیتزا بریزید. در آخر همه سطح مواد را با سس سفید ریخته و روی آن پنیر پیتزا بپاشید.
۹. ظرف را در طبقه وسط فر قرار داده و ۳۰ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا مواد بپزد. پس از طی این مدت، شعله بالای فر را روشن کنید و به مدت ۱۰ دقیقه حرارت دهید تا سطح سوفله، طلایی رنگ شود.

نکته: می‌توانید لابه لای مواد سس سفید نریخته و همه سس را در انتها روی مواد بریزید.
همچنین در صورت تمایل و مطابق با ذائقه خود می‌توانید در طرز تهیه سوفله بادمجان از سیب زمینی نیز استفاده کرده و در زیر مواد یک لایه سیب زمینی نیم پز بچینید.
طرز تهیه سوفله بادمجان با سیب زمینی

روش دوم: طرز تهیه سوفله بادمجان بدون گوشت

مواد لازم جهت تهیه سوفله بادمجان با تخم مرغ و بدون گوشت برای هشت نفر

مواد لازم
سویا ۱۰۰ گرم
بادمجان ۲ کیلو
پیاز درشت ۱ عدد
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۵ عدد
سس سفید ۱ لیوان
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روش پخت سوفله بادمجان با تخم مرغ

سوفله بادمجان بدون گوشت

۱. سویا را خیس کرده همراه با پیاز تفت می‌دهیم و نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه می‌کنیم.
۲. تخم مرغ‌ها را شکسته و زرده را از سفیده جدا می‌کنیم.
۳. بادمجان سرخ شده را ریز خرد کرده و با زرده‌های تخم مرغ مخلوط کنید.
۴. سپس مایع سویا و پیاز تفت داده شده را به بادمجان‌ها اضافه کنید.
۴. سس سفید را به مخلوط اضافه می‌کنیم.

۵. از سفیده تخم مرغ‌ها ۳ تا سفیده را می‌زنیم تا پف کند و سبک شود و در انتها به مواد اضافه می‌کنیم.

۶. کف ظرف مناسب را چرب کرده، مواد آماده شده را داخل آن بریزید و سطح آن را صاف کنید و پنیر پیتزای رنده شده را در سطح آن بپاشید.
۷. سوفله بادمجان را به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد طبخ کنید. ظرف را در طبقه وسط فر قرار داده و پس از نیم ساعت شعله بالای فر را روشن کنید تا ده دقیقه نیز از بالا حرارت دیده و سطح سوفله، طلایی رنگ شود.

نکته: روش ذکر شده به علت استفاده از سفیده تخم مرغ زده شده، به روش اصلی پخت سوفله نزدیکتر است و موجب پف کردن سوفله می‌شود. از این رو می‌توانید مواد را در ظروف یک نفره مخصوص سوفله ریخته و سپس طبخ نمایید.  

 

طرز تهیه سس سفید برای موساکا و سوفله بادمجان 

طرز تهیه سوفله بادمجان خوشمزه با سس سفید


۵۰ گرم کره
را در یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس ۲ قاشق سوپ خوری آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از آن، یک پیمانه شیر را کم کم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنید تا سس غلیظ شود. حالا ۲ قاشق سوپ خوری خامه و مقداری نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده،‌هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.  
طرز تهیه سوفله بادمجان - موساکا

منبع




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *